Düğün çekimi için şehir dışına geliyor musunuz?
Şartlar el verdiği sürece evet. Ayrıntılar için düğün tarihinizi bilmem gerekiyor. Çünkü sizden önce veya sonra çekimim varsa ona göre çekim planı yapıyoruz.
Düğün çekimine arkadaşlarımız da katılabiliyor mu?
Evet. Fakat arkadaş çekimini hem çekime müdahale etmeleri açısından hem de vakit kaybına sebep olunmaması açısından çift çekimi bittikten sonra yapma taraftarıyım.
Düğün çekiminde siz çekim yaparken arkadaşlarımız da kendi makineleriyle çekim yapabilirler mi?
Bu çok da hoşuma gitmeyen bir durum. Çünkü dikkatimin dağılmasına ve çekimin daha verimsiz geçmesine neden oluyor.
Düğün çekimi ne kadar sürüyor?
Eğer düğün hikayesi çekimini tercih ettiyseniz sabah gelin çıkarma veya kuaför hazırlıklarından hangisi önce gerçekleşecekse onunla başlar, çift düğün yerine geçerken çekim sonlandırılır. O gün sadece sizinle çekim yapılır, başka çift ile çekim için anlaşılmaz.
Eğer sadece dış çekim isteniyorsa 2 – 2,5 saatlik bir çekim gerçekleştirilir. Dış çekimde çekim saati mutlaka çift ile belirlenir. Geri kalan boş zamanda başka bir çift çekime alınabilir.
Düğün çekiminde hangi mekanlar kullanılıyor, birden fazla yerde çekim yapılabilir mi?
Düğün çekiminde hangi mekanları kullanacağımızı çekime karar verdikten sonra o gün nasıl bir program izleneceğini konuştuktan sonra güzergaha bağlı olarak karar veriyoruz.
Günü verimli kullanma şansımıza bağlı olarak birden fazla yerde çekim yapma şansımız da oluyor.
Eğer düğün öncesi veya düğün sonrası çekim gerçekleştirirsek, birden fazla yerde çekim yapmamız kesinleşiyor.
Düğün çekimini düğün günü mü yoksa düğünün olmadığı bir gün mü yapmalıyız?
Tecrübelerime dayanarak söylüyorum; düğün öncesi veya sonrası çekimler her zaman daha verimli geçiyor, çünkü;
- Gelin ve damadı “Gelin çıkarma olacak nerde kaldınız?”, “Düğün yerinin adresi ne?” gibi soruları sormak için arayarak strese sokacak kimse olmuyor. (Bu gerçekten ciddi derecede çifti etkiliyor.)
- Gelin çıkarmada kaybedilecek zamanı da dış çekimde değerlendiriyoruz.
- Çift çekimde ister istemez yorulacağı için düğün günü ekstra yorgunluk yaşamıyor ve düğün hazırlıklarına daha geç başlayabiliyor.
- Çekim için birden fazla yere gidilebiliyor, hatta şehir dışına bile çıkabiliyoruz.
Doğum Çekimi Hakkında Merak Ettikleriniz
Doğum çekimi neleri kapsıyor?
Doğum çekimi isteğe bağlı olarak;
- Sadece doğum çekimi
- Sadece yenidoğan çekimi
- Hamilelik – doğum – yenidoğan çekiminden oluşur.
Doğum çekimi normal veya sezaryen olmasına göre fiyatta değişiklik gösteriyor mu?
Hayır. Çünkü bazen normal doğum beklerken sezaryene, sezaryen beklerken normal doğuma dönüşebiliyor. Herhangi bir fiyat değişimi söz konusu değil.
Doğum çekimine her hastane izin veriyor mu?
Bazı hastaneler sorunsuz hem sezaryen hem normal doğuma fotoğrafçının girişine izin verirken bazıları sadece normal doğum için izin veriyor. Bazen de son söz doğum doktorunuzda bitiyor. Bu nedenle çekime karar verdiğinizde izin konusunu hastanenizi belirterek öncelikle bana danışabilir ya da doğum doktorunuza sorabilirsiniz.
Doğumun gerçekleşeceği gün başka çekimde olursanız ne olacak?
Bu her fotoğrafçının başına gelebilecek bir durum. Genelde normal doğumlarda karşılaşılabilir, bunun sebebi de normal doğumlarda doğumun ne zaman gerçekleşeceğinin belirlenememesidir. Bu nedenle hangi çekim gerçekleştiyse ona öncelik verilir. Örneğin sizin doğumunuzun başlangıcından evvel gerçekleşen doğum veya düğün çekimi varsa size yedek fotoğrafçı yollanır. Eğer sizin doğumunuz başladıysa ve ertesi gün düğün çekimi varsa, düğün çekimi saati gelene kadar doğum gerçekleşmediği taktirde çekim yine yedek fotoğrafçıya aktarılarak düğün çekimine geçilir. Düğün çekimi bittiğinde doğum hala gerçekleşmediyse tekrar doğum çekimine dönülür.